LEADER 2014-2020


LEADER
com a eix metodològic del PDR de les Illes Balears (Programa de Desenvolupament Rural) tracta de fomentar la posta en marxa de noves activitats i fonts d'ocupació perquè les zones rurals segueixin formant un teixit econòmic i social dinàmic i sanejat. L'objectiu és incitar el món rural perquè reflexioni sobre el seu potencial i desplegui estratègies originals de desenvolupament sostenible. Així, s'anima les zones rurals a ajudar-se a elles mateixes, tot impulsant un desenvolupament que permeti assolir a la població una renda i un nivell de vida equiparables a d'altres zones més dinàmiques, per tal d'aconseguir assegurar la seva permanència en el territori.

Es tracta de donar suport a iniciatives innovadores de desenvolupament rural que tenguin un caràcter pilot i que puguin servir d'exemple en àmbits tan diversos com la comercialització dels productes agraris, la indústria artesana o la conservació del patrimoni natural.

Gràcies a LEADER, es gestionen des del territori local fons comunitaris i nacionals, als quals s’afegeix una aportació important del Consell Insular de Menorca.

El programa LEADER 2007-2013 va ser la quarta edició d’aquesta línia d’ajudes que, va implantar iniciatives de desenvolupament integrades entorn la millora de la qualitat de vida a les zones rurals i la diversificació de l’economia rural dins un model sostenible d’ús del territori.

 


LEADER 2014-2020:
 
El nou programa Leader 2014-2020 com a eix 19 del Marc nacional de desenvolupament rural a Espanya estableix les següents submesures:

19.1- Suport per a la preparació d'estratègies de Desenvolupament Rural. Ajuda preparatoria

Se subvencionaran els costos associats al foment de la capacitat, la formació i la creació de xarxes amb la intenció de la preparació i execució d'una estratègia de desenvolupament local

19.2- Aplicació de l'estratègia de desenvolupament local.

Es donarà Suport a la realització de les operacions conforme a l'estratègia de desenvolupament local participatiu.

19.3- Cooperació.

Consistirà en la preparació i realització de les activitats de cooperació del grup d'acció local.

19.4- Suport per als costos de funcionament i animació de les estratègies de desenvolupament local.

Se subvencionaran els costos associats al funcionament dels Grups d'Acció Local que desenvolupin Estratègies de Desenvolupament Local.


 
 
 
 
 

Patrocina:
Unión Europea   Gobierno de España   CAIB   CIME   Menorca Reserva de Biosfera

© Associació Leader
Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS   Contactar