El Consell Insular de MenorcaUna illa és molt més que un accident geogràfic. L’aïllament dels territoris insulars determina una manera de ser i una manera d’organitzar-se. El reconeixement d’aquest tret va venir l’any 1983 amb la instauració definitiva del Consell Insular de Menorca, després d’un període d’interinatge que s’inicià l’any 1978. D’aquesta manera a Menorca conviuen l’Administració central de l’Estat, la comunitat autònoma de les Illes Balears, el Consell Insular Menorca i, com és lògic, els ajuntaments.

El Consell Insular Menorca és l’ens que personifica la voluntat de gestió dels interessos propis dels menorquins. D’aquesta manera, si bé en el seu origen tenia una base jurídica fonamentalment local, i assumia les competències de la Diputació a la illa de Menorca, tant l’Estatut de l’Autonomia com la Llei de consells insulars, l’ha configurat com una autonomia dins de l’autonomia, amb competències pròpies transferides per la comunitat autònoma i, especialment com l’òrgan que representa i defensa els interessos de tots els habitants de Menorca.

D’aquesta manera actualment ostenta competències importants en matèria d’ordenació del territori, carreteres, transport, turisme, agricultura, artesania, cultura, afers socials i d’altres matèries d’interès per a la col·lectivitat.

 

Per saber-ne més:
 

Consell Insular Menorca
Reserva de Biosfera de Menorca


 
 
 

Patrocina:
Unión Europea   Gobierno de España   CAIB   CIME   Menorca Reserva de Biosfera

© Associació Leader
Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS   Contactar