Imatge
‘Abelles i mel’ d'Antoni Salvador guanya el II Videobosco.

Parla del treball de l'apicultor i del paper de les abelles per al medi ambient.
15/03/2016

‘Abelles i mel’ d'Antoni Salvador guanya el II Videobosco.
 

Parla del treball de l'apicultor i del paper de les abelles per al medi ambient.

15/03/2016 Menorcaaldia.comGran campeona 2015

L'actual president de la Capella Davídica i ex alcalde de Ciutadella Antoni Salvador Caules, gran aficionat a la cinematografia i al món audiovisual, acaba de guanyar la segona edició del certamen Videobosco que organitza la Va unir d’Antics Alumnes Don Bosco de Ciutadella, en aquesta ocasió dedicat a la gastronomia de Menorca com a tema.

Ho ha fet amb el documental d'uns 14 minuts de durada ‘Abelles i mel’, una cinta molt didàctica que parla del treball de l'apicultor i del paper de les abelles per a la protecció del medi ambient, amb un missatge final molt explícit: “Sense abelles no hi hauria flors i sense flors no hi hauria vida”.

Per a la realització del documental, que de moment no serà pujat a Internet (pel fet que es preveuen realitzar projeccions comentades, i també amb alguna passada als cinemes Canal Salat de Ciutadella), Antoni Salvador ha comptat amb la col·laboració d'Ester Mascaró amb el guió, de Joan F. López Casasnovas amb la locució, de Toni Ocanya amb la música, de Damià Coll amb alguna fotografia integrada en el film, i, així mateix, de l'apicultor Antoni Anglada, que a més de deixar-se gravar per al documental també ha realitzat funcions d'assessorament.

Si ‘Abelles i mel’ s'ha fet amb el guardó de millor documental del certamen en la seva modalitat general, dotat amb 750€ en metàl·lic, ha estat el curtmetratge ‘Ensaïmada’, realitzat per Mar Bosch, Natàlia Orfila, Natàlia Perea i Belén Belmonte (grup d'alumnes del col·legi de la Consolació de Ciutadella), el que ha aconseguit alçar-se amb el premi al millor documental en la seva modalitat jove, dotat amb 250€ en material audiovisual. El documental ‘Pastissets’ va ser considerat finalista del certamen.

La primera edició del Videobosco va ser guanyada per Macià Florit amb ‘Carta a Nura’, que pot veure's a través d'aquest enllaç amb la notícia.

http://menorcaaldia.com/blog/2014/11/23/macia-florit-gana-el-videobosco-de-cine-documental/ 


 

 
 
 
 

Patrocina:
Unión Europea   Gobierno de España   CAIB   CIME   Menorca Reserva de Biosfera

© Associació Leader
Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS   Contactar